BioUpgrade- Ex-situ biogas upgrading through biolo

BioUpgrade har til formål at udvikle en innovativ, effektiv og robust teknologi til biologisk biogas opgradering, ved at udnytte de allerede eksisterende hydrogenotrophic mikroorganismer fra anaerob nedbrydning proces, for at opnå metan koncentration i biogas svarende til naturgas (> 95% CH4).

Projektbeskrivelse

BioUpgrade har til formål at udvikle en innovativ, effektiv og robust teknologi til biologisk biogas opgradering, ved at udnytte de allerede eksisterende hydrogenotrophic mikroorganismer fra anaerob nedbrydning proces, for at opnå metan koncentration i biogas svarende til naturgas (> 95% CH4). Mere specifikt vil projektet udvikle og optimere den biologiske biogas opgradering teknologi, hvor CO2 i biogas (35-50%) og H2 er direkte omdannet til CH4 ved brug af hydrogenotrophic methanogener kultur. Opgradering processen udføres i et innovativt reaktorkonfiguration, hvor biogassen fra rådnetank (dvs. biogasanlæg) leveres sammen med H2. Omdannelsen af ​​CO2 og H2 til CH4 opnås ved brug af berigede hydrogenotrophic methanogener der naturligt lever i den anaerobe rådnetank. Lille mængde af afgasset gylle fra biogasanlægget leveres til opgradering reaktoren, for at forsyne mikrobiel kultur med næringsstoffer. Dette koncept giver store fordele, idet den samlede energibalance af biogasanlægget er stærkt forbedret, ved at konvertere kulstof i CO2 til nyttige energibærer (dvs. CH4).

Resultater

Hovedformålet med dette projekt var først at udvikle en ny biogasopgraderingsteknologi i laboratorie med høje CO2- og H2-konverteringshastigheder, og derefter validere effektiviteten af processen i driftsmiljøet, dvs. et fuldskala biogasanlæg. Projektet har givet den grundlæggende viden for at optimere effektivitet og stabilitet af processen. Teknologiske, miljømæssige og økonomiske perspektiver ved den biologiske opgraderingsproces blev defineret ved hjælp af livscyklusvurderinger (LCA). Forskellige reaktorkonfigurationer blev oprindeligt undersøgt, og overlegenhed og egnethed af modstrøms-”trickling bed reactor” (TBR) blev valideret. Et pilotanlæg blev designet og bygget og dernæst testet i Lemvig Biogasanlæg. Resultatet af projektet var et integreret pilotanlæg, der med succes kunne opgradere biogas til biomethan.

Key figures

Periode:
2017 - 2021
Bevillingsår:
2017
Egen finansiering:
0,68 mio.
Støttebeløb:
5,31 mio.
Støtteprocent:
89 %
Projektbudget:
5,99 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Bio og affald
Journalnummer
64018-0036

Deltagere

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
No entries available.