IEA Task 52: Implementering af Vind Lidar i stor skala

DTU Wind and Energy Systems

 • Sikring af dansk deltagelse i IEA Task 52. Uden dette projekt vil der ikke være nogen dansk deltagelse i IEA Task 52. Det er nødvendigt at fastholde danske virksomheders strategiske position og relevans på dette tekniske område på internationalt niveau.

• Facilitering af formidlings- og koordineringsaktiviteter i Danmark i forbindelse med dette projekt. Selvom Task 52’s fremskridt (f.eks. webinarer og generalforsamlinger) og resultater (tekniske rapporter, åbne databaser osv.) vil være offentligt tilgængelige for danske virksomheder, så snart Danmarks deltagelse i projektet er bevilliget, sigter dette projekt efter at tage yderligere skridt mod at nå ud til danske interessenter, og hvor det er nødvendigt a koordinere på nationalt strategisk niveau (f.eks. på områder, hvor Task 52 arbejdet kan være relevant for standardisering eller F&U samarbejdsprojekter, hvor flere danske virksomheder er involveret).

Det overordnede mål med IEA Task 52 er at understøtte den udbredte udbredelse af vind lidarer. Task 52 er en relancering og opfølgning på Task 32, som var et yderst succesrigt projekt, der involverede flere danske interessenter, som deltog i eller aktivt fulgte op på projektets aktiviteter. Som det fremgår af støttebreve, som DTU har modtaget (se bilag A), bekræftede flere danske virksomheder deres ønske om at tilslutte sig det nye projekt og støtte denne projektansøgning, og det forventes, at andre danske virksomheder fremover vil tilslutte sig projektet.

Projektbeskrivelse

Task 52 har fire forskellige arbejdsgrupper:

a) Universal inflow characterization; b) Replacing met masts; c) Connecting wind lidar; d) accelerating offshore wind deployment. Der er adskillige danske firmaer, som er interesseret i at deltage i projektet.

Dette projekt faciliterer DTU’s deltagelse i adskillige af Task 52 formidlingsaktiviteter såsom aktuelle workshops og generalforsamlinger. Aktiv og konstant deltagelse i opgavearbejdsgrupperne (f.eks. at deltage i round-robin dataanalyseøvelser eller at skrive tekniske IEA-rapporter eller anbefalede praksisser) er ikke en del af dette omfang.

I dette projekt vil DTU række ud til danske interessenter for at forstærke formidlingen af Task 52’s status og resultater på nationalt plan.

Uden deltagelse i Task 52 vil danske interessenter blive adskilt fra vindindustriens behov og seneste udvikling inden for lidarer. Projektet tilbyder en ideel ramme til at give vindindustriens interessenter tilstrækkelig viden og erfaring.

Opgaver i projektet: 1) Deltagelse i Task 52 workshops og møder; 2) årlige formidlingsworkshops med dansk industri; 3) kommunikation og rapportering til EUDP.

 

Key figures

Periode:
2023 - 2026
Bevillingsår:
2023
Egen finansiering:
0,22 mio.
Støttebeløb:
0,50 mio.
Støtteprocent:
70 %
Projektbudget:
0,72 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Andet
Projekttype
IEA
Journalnummer
640231-510381

Deltagere

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) 0.50 mio. 0.22 mio.

Kontakt

Kontakperson
Paula Gómez Arranz
Adresse

Adresse: Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde

Tlf.: 2179 8814

E-mail (projektleder): paar@dtu.dk

Hjemmeside: https://wind.dtu.dk/

Email
paar@dtu.dk