EUDP 2016 IEA Bioenergi Task 37 - Energi fra Biogas

Projektarbejdet vedrører teknologiske aspekter af anaerob nedbrydning (AD). På baggrund af den tekniske viden og ekspertise af sine medlemmer, vil Task 37-samarbejdet kunne yde støtte til den politiske beslutningstagere og biogas interessenter i medlemslande, vedr. udvikling af vedvarende energi produktion fra biogas på en miljømæssigt bæredygtig og omkostningseffektiv måde.

IEA Bioenergy Task 37 er en del af Det Internationale Energiagentur - IEA (www.iea.org), som er et permanent internationalt netværk, hvis formål er at fremme internationalt samarbejde, formidling af viden og forskningsresultater inden for biogas baseret energiproduktion.
Projektbeskrivelse

IEA Bioenergy Task 37 er en del af Det Internationale Energiagentur - IEA (www.iea.org), et permanent internationalt netværk, hvis formål er at fremme internationalt samarbejde, formidling af viden og forskningsresultater inden for biogas baseret energiproduktion. Hovedformålet for Task 37 er at imødegå de udfordringer der er i forbindelse med den økonomiske og- miljømæssige bæredygtighed af biogas produktion og- anvendelse samt at formidle projektresultaterne, til gavn for Task 37 medlemslande og- for udbygningen af den globale biogas sektor. Udveksling og formidling af ny biogasviden og forskningsresultater til medlemslande såvel som tredjelande er vigtige mål. Projektet yder teknisk bistand og overfører biogas ekspertise til medlemslande, herunder driftslederne på biogasanlæggene. politikker og beslutningstagere. Aktiviteten udføres som et fælles projekt for medlemslandene, som i perioden 2016-2018 består af: Australien, Brasilien, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Tyskland og Østrig. Den dnaske deltagelse af Task 37 er med til at udbygge et stærkt internationalt netværk og- samarbejde, til gavn for den danske biogas sektor -og biogas industri.

Resultater

Hovedformålet for Task 37 er at imødegå de udfordringer der er i forbindelse med den økonomiske og miljømæssige bæredygtighed af biogas produktion og anvendelse samt at formidle projektresultaterne, til gavn for Task 37 medlemslande og for udbygning af den globale biogas sektor. Den voksende biogas produktion, især i OECD-landene, står overfor bæredygtighedsudfordringer, som kræver at der ydes tilskud til at biogas, såvel som andre vedvarende energier, skal kunne konkurrere med fossil energiindustrisektoren. Der er dermed et klart behov for at optimere mange procestrin i biogasproduktionskæden, for at reducere både investerings-og driftsomkostninger og for at øge den miljømæssige bæredygtighed. Fokus på procesoptimering, begyndte allerede som en del af work programme 2010-2012, og blev intensiveret i perioden 2013-2015. Ved udgangen af 2013-2015 triennium var der mere end 11.000 biogasanlæg i Task 37 medlemslandene.

IEA Bioenergy Task 37 har spillet en væsentlig rolle i definitionen og fremme af bedste tilgængelige biogas teknologier til behandling af bl.a. landbrugsbiomasse, organisk affald og spildevand. Der er betydeligt yderligere potentiale for udvidelse af AD sektoren, baseret på tilgængelighed af råmaterialer, men også udfordringer for maksimering af energi udbyttet samt reduktion af både investerings- og driftsomkostninger. Der er nødvendigt ​​at mindske biogasanlæggenes afhængighed af offentligt tilskud, (investeringstilskud, feed-in tariffer og grønne certifikater). Andre centrale mål for Task 37 vedrører teknisk bistand og biogas ekspertise til medlemslandene, til driftslederne på biogasanlæggene, og ikke mindst til politikker og beslutningstagere. Endvidere, udveksling og formidling af ny biogasviden og forskningsresultater til medlemslande såvel som tredjelande er vigtige mål. Task 37 aktiviteten udføres som et fælles projekt for medlemslandene, som i 2013 er: Australien, Brasilien, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Tyskland og Østrig. Den danske deltagelse i IEA Bioenergy Task 37 er med til at udbygge et stærkt internationalt netværk og ekspertise, på vegne af og til gavn for den danske biogas sektor -og biogas industri.

Projektaktiviteterne i perioden 2016-2018 er koncentreret på nogle specifikke emner, så som: AD substrater og reaktorkonfigurationer, International tilgange til lokal bæredygtig AD, Grid injektion, smart grid, grønnere gasnet og lokale net, Eksternaliteter, Best Practice, Formidling og støtteaktiviteter (workshops og seminarer, succeshistorier, website og nyhedsbreve).

Projektets resultater formidles hovedsageligt via i IEA Bioenergy Task 37 hjemmeside: www.iea-biogas.net , i form af bl.a. publikationer og tekniske rapporter samt gennem regelmæssige møder, workshops, studieture og lignende begivenheder, periodiske nyhedsbreve samt igennem medlemmernes nationale netværker

Key figures

Periode:
2017 - 2018
Bevillingsår:
2016
Egen finansiering:
0,18 mio.
Støttebeløb:
0,33 mio.
Støtteprocent:
65 %
Projektbudget:
0,51 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Bio og affald
Journalnummer
64016-0036

Deltagere

Biosantech v/Teodorita Al Seadi (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Biosantech v/Teodorita Al Seadi 0.33 mio. 0.18 mio.

Kontakt

Kontakperson
Teodorita Al Seadi
Adresse
Lerhøjs Allé 14,
6715 Esbjerg N
Tlf.: 30511553